Didam

In het centrum van Didam is de volgende fase van start gegaan. Fase 5 ‘Het Lieve Vrouweplein’ is het grootste en meest precieuze onderdeel van het gehele centrumplan. Op 25 februari 2021 is door wethouder Oscar van Leeuwen de aftrap gegeven voor deze fase, door de prijzen uit te reiken van een speciale opgezette kleurwedstrijd. Een volgende belangrijke stap van een prachtig bouwteamproject. Vol trots mag ter Maat b.v. mede delen dat wij dit prachtige project, in opdracht van Roelofs Groep, op mogen gaan leveren. 

Kleurwedstrijd

Speciaal ter gelegenheid van de start van deze fase heeft de gemeente Montferland een kleurwedstrijd georganiseerd. Hier is door de kinderen van Didam enthousiast op geregeerd, want er zijn bijzonder veel inzendingen binnen gekomen. De drie winnaars hebben intussen hun prijs in ontvangst mogen nemen van de wethouder Oscar van Leeuwen.

Visualisatie met het Designlab

Niet alleen de kinderen zijn aan het kleuren geslagen, maar ook de medewerkers van Roelofs. Met het Designlab is van de nieuwe situatie een 3D-visualsiatie gemaakt. Hier kan iedereen zien hoe het nieuwe plein met een interactieve fontein, verhoogde zitranden en heel veel groen eruit gaat zien. Het plein wordt niet alleen fraai om te zien, maar heeft ook een belangrijke verkeersfunctie. Daarnaast kunnen hier in de toekomst tevens evenementen georganiseerd worden.

Participatie

Het ontwerp van het Lieve Vrouweplein was vaak onderdeel van discussie. Op het plein moesten vele functies gecombineerd worden en de ambities liggen hoog. Het uiteindelijke ontwerp is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met de ondernemers en verenigingen van Didam. Een prachtig resultaat, dat mede dankzij de bouwteamformule tot een succes is geworden.

Duurzaamheid

De werkzaamheden beperken zich niet alleen tot het oppervlak. Ook in ondergrond moet er van alles gebeuren in het kader van duurzaamheid. Zo wordt er een infiltratieriool aangelegd en wordt de eerste hand gelegd aan de blauwe ader. Dit zorgt voor een verbeterde waterhuishouding voor heel Didam. Tevens hebben de nutsbedrijven het stroomnet verzwaard, zodat ook zij beter op de toekomst zijn voorbereid.

Werkzaamheden

Het Lieve Vrouweplein wordt gefaseerd aangelegd, zodat het centrum en dus de winkels goed bereikbaar blijven. De werkzaamheden van deze fase lopen door tot aan het einde van 2021.


Ter Maat b.v.

Benieuwd naar wat wij nog meer doen? Klik dan hier.

Informatie
OpdrachtgeverRoelofs Groep LocatieDidam Duur1 jaar StatusBeginfase